Започна делото срещу Октай Енимехмедов

Започна делото срещу Октай Енимехмедов | StandartNews.com

София. Софийски градски съд даде ход на делото срещу Октай Енимехмедов.

В края на януари Октай Енимехмедов насочи газов пистолет към главата на Доган, докато той четеше доклад пред съпартийците си на националната конференция на партията. Нападателят опита да стреля два пъти, но пистолетът засече. Енимехмедов беше арестуван и първоначално обвинен в хулиганство. Впоследствие делото беше преквалифицирано в опит за умишлено убийство и тежко хулиганство.

Както пък Стандарт Нюз вече информира, от Доган не е в залата, тъй като има болничен лист. От бившия лидер на ДПС пък е постъпило заявление, че не желае да се конституира като граждански ищец и частен обвинител, и иска ход на делото да бъде даден.

Енимехмедов поиска делото да се гледа при такава процедура, която позволява част от свидетелите да не бъдат разпитвани. Той заяви, че иска това не, за да избяга от наказателна отговорност и не, за да смекчи присъдата си, а да не създава главоболие на близките си, част от които са свидетели по делото.

Октай Енимехмедов обаче държи в съда да бъдат разпитани Ахмед Доган и Лютви Местан. Защитата му поиска в съдебна зала да бъдат разпитани и Николай Кокинов (бившият градски прокурор на София), депутата Рамадан Аталай, Георги Райков (полковник от НСО) и други.

Ахмед Доган е основен свидетел по делото. В съдебната зала на 20 август, когато бе направен първи опит за старт на процеса, нито Ахмед Доган, нито негов представител не присъстваха в съда, а по-късно съдебният състав получи болничен лист за заболяване на Доган като основателна причина за неявяването му, припомня БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай