Запалиха артинсталация край Конниците в Търново

Запалиха артинсталация край Конниците в Търново | StandartNews.com

Велико Търново. Неизвестни вандали са изпепелили артинсталация, издигната от студенти по време на Европейската асамблея на младите архитекти в Търново.

Моделът, наречен "Камера обскура", бе разположен в подножието на паметника "Асеневци" и е бил запален в нощта срещу понеделник.

Община Велико Търново реагира на вандалския акт: Във връзка с инцидент през изминалата нощ, в който изгоря една от арт инсталациите край паметника "Асеневци", кметът и ръководството на Община Велико Търново осъждат вандалската проява.

От там припомнят, че вандалската проява не е прецедент в района.

"Това е грубо посегателство върху творчеството, авторството и безвъзмездния труд на младите архитекти, които изграждаха последните седмици своите проекти в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година4, се казва в становището.

По информация от студентите по архитектура ЕАСА България посегателствата върху различните постройки са започнали няколко дни по-рано.

Община Велико Търново апелира към всички граждани да проявяват нулева толерантност към актове на вандализъм от всякакво естество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай