Зам.-кметът на Стара Загора катастрофира край Тулово

Зам.-кметът на Стара Загора катастрофира край Тулово | StandartNews.com

Заместник-кметът на Стара Загора Йордан Николов е претърпял пътен инцидент на пътя Казанлък - Стара Загора в района на село Тулово.

Сблъскали са се два автомобила - Николов със служебната си „Опел Астра" и джип „Сузуки Витара". Двата автомобила са извън пътното платно в посока Казанлък – Стара Загора.

Николов сам е шофирал автомобила си, разясниха разследващите инцидента, а не както първоначално бе съобщено, че е бил заедно с шофьора си. Шофьорът на джипа е със съмнения за счупена ключица, а заместник-кметът е откаран в Спешния център в Казанлък с болки във врата.

По информация bTV в региона, зам.-кметът не е пострадал и след преглед се е върнал на работното си място.

Според БГНЕС, вече са ясни и причините за катастрофата. Тя е станала, след като три превозни средства са се движили едно след друго - джипът „Сузуки Витара", микробус и колата „Опел Астра" на заместник-кмета. Първият и третият автомобил пускат ляв мигач, като „Витара"-та иска да направи ляв завой към близката нива, а служебният автомобил на Николов да предприеме изпреварване. Невиждайки левия мигач на джипа, Николов предприема изпреварване, а джипът маневра наляво.

В този момент настъпва сблъсъкът, служебният автомобил удря „Витара"-та отзад, изхвърля го извън платното и „Астра"-та също излиза извън платното на движение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай