Зам.-кмет спря пари за паметник на Ботев

Зам.-кмет спря пари за паметник на Ботев | StandartNews.com

Фейсбук се надигна срещу зам.-кметица, която спря пари за паметник на Христо Ботев. Според публикация в страницата "Политически издънки" във Фейсбук става дума за чиновничката от ГЕРБ Данка Люртова, зам.-кмет на Карлово по строителството. В публикацията във Фейсбук се казва, че месеци преди 140-годишнината от гибелта на великия Христо Ботев премиерът Бойко Борисов и Министерски съвет отпускат 300 000 лв. за паметник на Ботев. Данка Люртова обаче забавя по неясни засега причини обществената поръчка за ремонта на паметника, за да може да спечели "правилната" според публикацията във Фейсбук фирма, която трябва да усвои парите.

ГЕРБери от региона неведнъж са изказвали притеснения по отношение на Люртова, тъй като още при назначението й е имало проблеми с дипломата й. Дали е истинска, или фалшива обаче все още няма яснота, твърдят местни общинари. Факт е обаче, че така издадената на Люртова диплома е за бакалавър по публична администрация. С този документ тя не може да заема длъжност като заместник-кмет по строителството и инвестициите, където се изисква да имаш диплома за магистър - строителен инженер или архитект, твърдят общинари.

Покровител на Люртова е кметът на Карлово от Реформаторите, Емил Кабаиванов, следствен и обвиняем именно за злоупотреба с публични средства. Според обвинителния акт на прокуратурата в рамките на една година - между април 2013 г. и април 2014 г., Кабаиванов е присвоил 26 984,68 лева от Община Карлово. Масовото възмущение на пишещите във Фейсбук е, че "местна калинка", както я наричат, си позволява да не изпълни решение на правителството и на министър-председателя, който на всичкото отгоре й е и партиен лидер. За такива случаи народът е казал "Царят дава, пъдарят не дава", възмущават се още хора от Карлово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай