Заличиха Доган като свидетел по делото "Енимехмедов"

Заличиха Доган като свидетел по делото "Енимехмедов" | StandartNews.com

София. Софийски градски съд (СГС) заличи Ахмед Доган като свидетел по делото срещу нападателя му Октай Енимехмедов. Съдът наложи глоба от 500 лева на Христо Бисеров за неявяване като свидетел по делото, предаде Фокус.

Съдът ще поиска от Софийска градска прокуратура, която му повдигна обвинение за пране на пари и данъчни престъпления, справка за актуалния му адрес. След като се установи този адрес, той да бъде доведен принудително за следващото съдебно заседание, което ще е през декември.

Ахмед Доган беше подал сам молба да бъде заличен като свидетел заради психичното си състояние. Днес съдът уважи тази молба като се мотивира и с експертизата, която беше приета. Според нея Доган е в състояние да дава показания, но тя потвърждава и психическото му заболява – тежка депресия. Но не се знае колко време ще му е необходимо за лечение. Освен това ще бъде твърде мъчително и неоправдано той да бъде извикан да дава показания по делото срещу стрелеца си. Съдът посочи и че ако Доган не бъде заличен, това ще доведе и до необосновано отлагане на делото.

Според защитата на Октай Енимехмедов, вещото лице Игнат Петров не е успял достатъчно добре да проучи състоянието на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, липсва и оценка за състоянието на Ахмед Доган преди и след инцидента. По думите на Октай Енимехмедов, тази експертиза е политически ход от страна на Ахмед Доган за отстраняване от делото. „Не мисля, че той се намира в състояние на силна депресия", допълни още Октай Енимехмедов.

Съдът насрочи следващото дело за 17 декември от 10.00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай