Закопчаха двама бивши полицаи при опит за грабеж

Закопчаха двама бивши полицаи при опит за грабеж | StandartNews.com

Благоевград. Двама бивши полицаи бяха арестувани при зрелища акция в центъра на Благоевград. Операцията е осъщедтена към 18,30 ч. в петък. Тя е организирана след получен оперативен сигнал, че техният някогашен колега Борислав Николов - Боре Силата, заедно с друг експолицай се готвят да оберат инкасо автомобил. Криминалистите се позиционирали около офиса на фирма за парични преводи, бързи кредити и плащане на сметки на булевард "Св. св. Кирил и Методий". Секунди, след като инкасовият автомобил спрял пред офиса, петнадесетина тежко въоръжени полицаи с маски и автомати изскочили от два микробуса с пловдивска регистрация и повалили на земята двамата.

При обиска у двамата не било открито огнестрелно оръжие, съобщиха полиецейски източници. Носели обаче спрей, с който се очаквало да напръскат служителя, който излиза с чувалчето с банкноти, които били над 10 000 лева. Все още продължава работата на благоевградската полиция по разплитане на готвения удар. Проверява се дали има и други съучастници на двамата бивши полицаи, както и дали от инкасовата фирма, не е изтичала информация към тях.
Борис Николов бе уволнен от МВР преди повече от 15 г. Емигрира в САЩ, където замина със „зелена карта", но след това се върна в Благоевград. Започна да стопанисва в края на града басейн с лятна дискотека. Атрактивният обект обаче изгоря при пожар, за който бе сигурно, че е умишлен и предизвикан с коктейл „Молотов" призори на 14 октомври 2012 г. След този инцидент бизнесът на Николов закъса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай