Яжте броколи за добро здраве

Изненадайте домашните с омлет с броколи за лека вечеря

Яжте броколи за добро здраве | StandartNews.com

Зелените броколи са прекрасен зеленчук за вашата трапеза. Те почти нямат калоричен заряд и са подходящи за здравословно меню. В състава на броколите влизат витамин С и Е, флавоноиди, бета-каротен, диетични фибри и много малко калории. В стеблата на броколите има най-много фибри, а  листата са с повече бета-каротен от останалите части. Изенадайте семейството на вечеря с един омлет с броколи.

За да го приготвите, са ви необходими 6 яйца, 2 домата, 100 г броколи, 1 ч.ч. настъргано сирене ементал, 100 г настърган кашкавал, 2 с.л. масло, 1 ч.л. черен пипер, сол.

Как да го приготвим? Разбийте яйцата със солта. Разделете броколите на розички и ги сварете в подсолена вода за около 5 минути. Отцедете ги и ги прибавете към яйчената смес. Разтопете маслото в нагорещен тиган, изсипете и запържете сместа от двете страни (като палачинка). Нарежете доматите и ги сложете в чиния, върху която изсипете готовия омлет. Прегънете омлета и още горещ го поръсете с кашкавала и сиренето. Сервирайте веднага, поръсен с черен пипер и сол на вкус.

Да ви е сладко!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай