Възможно ли е? Даяна казала голямата мъка на Чарлз

Това става малко преди катастрофата

Възможно ли е? Даяна казала голямата мъка на Чарлз | StandartNews.com

Принцеса Даяна се е съмнявала, че Чарлз един ден ще може да издържи на напрежението да е крал. Тя го е смятала за "неподходящ" и че е "затънал в рутината" след развода им, твърди кралски експерт.

Преди трагичната си смърт през 1997 г. покойната принцеса Ди споделя пред тогавашния кралски кореспондент на Би Би Си Джени Бонд за бъдещата роля на бившия си съпруг като монарх. Бонд твърди, че Лейди Ди ѝ е споделила, че Чарлз е изпитвал затруднения в ролята си на принц на Уелс след раздялата им, пише The Telegraph. В дома си в двореца Кенсингтън Даяна е казала: "Истината е, че Чарлз би бил много по-щастлив да живее в Тоскана, да рисува пейзажи или да учи архитектура."

В този смисъл тя казала на експерта, че бившият ѝ съпруг "не е подходящ за крал", тъй като имал "достатъчно проблеми" като престолонаследник. Нещо повече, твърди се, че Даяна е казала на Джени, че бившият ѝ съпруг трябва да преразгледа някои от кралските ангажименти.

"Само погледнете програмата му. Той прави точно същите неща, които правеше преди 10 години.", казва тогава Даяна.

На въпроса на Мартин Башир как се чувства той по отношение на това да стане крал, Даяна отговаря: "Винаги е имало конфликт по тази тема, когато сме я обсъждали, и аз го разбирах, защото това е много трудна роля - да бъдеш принц на Уелс - но също толкова трудно е да бъдеш крал."

След скандалното интервю с Даяна, BBC поднася извинения на двамата й синове - Хари и Уилям.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай