Възможно ли е? Как се изхранва звезда на БНТ

На колко места работи Мариана Векилска

Възможно ли е? Как се изхранва звезда на БНТ | StandartNews.com

Отдавна се носят легенди за огромните заплати на тв водещите по родните телевизии, но в БНТ положението явно не е розово

Тв водещата Мариана Векилска е започнала трета работа, за да бъде финансово стабилна. Журналистката, която от няколко години насам е самотно живееща, след като се разведе със съпруга си Симо, очевидно трудно посреща разходите си.

Освен че всеки делничен ден е на екран по БНТ с предаването си „България в 60 минути”, Мариана е йога инструктор и води класове няколко пъти седмично в студио, намиращо се в близост до сградата на националната телевизия.

От съвсем скоро пък Векилска е започнала и да води лекции по публична реч и поведение срещу хонорари. Те се провеждат в академията "Живей елегантно”, която е собственост на бившата първа дама Антонина Стоянова и естрадната легенда Богдана Карадочева. Мариана шумно рекламира семинарите си в социалните мрежи, където се опитва да набере повече участници, които да заплатят таксата от 150 лева, пише hotarena.net.

Точно толкова струва присъствието на 4-часовата лекция, по време на която журналистката учи присъстващите как да работят правилно с гласа си, как да привличат вниманието и да общуват умело с делови партньори. Разбира се, не цялата изкарана сума отивала в джоба на тв водещата. Печалбата тя деляла заедно със собственичките на академията.

Йога курсовете й обаче са далеч по-евтини. В студиото, в което водела сеансите, има и други инструктори. Мариана обаче преподава поне по 2 пъти седмично, а урокът при нея, преминаващ в рамките на 1 астрономически час, струва 15 лева на човек. Това дава възможност на журналистката да си докарва допълнителни доходи към заплатата си от телевизията, която е далеч по-скромна от парите, които тв звездата бе свикнала да взема дълги години в Би Ти Ви.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай