Вяра Анкова е новият стар шеф на БНТ

Вяра Анкова е новият стар шеф на БНТ | StandartNews.com

София. Днес Съветът за електронни медии гласува за генерален директор на БНТ. Новият стар шеф на БНТ е Вяра Анкова. Претендентите бяха шестима и през последните три дни те публично изложиха концепциите си пред надзорниците.

Петимата членове на Съвета трябваше да избират между настоящия директор на обществената телевизия Вяра Анкова, бившия генерален директор на БНР Валери Тодоров, оперативния директор на БНТ Константин Каменаров, вечния кандидат Радослав Главчев, Оли Груева и дългогодишния кореспондент на националната телевизия в Кърджали Красимир Ангелов.

За да бъде избран един кандидат, той трябваше да бъде одобрен от поне трима надзорници. Анкова получи четири от пет гласа на членовете на СЕМ. Валерий Тодоров получи 1 глас, което доведе до преизбирането й.

Иво Атанасов каза, че е гласувал за Валерий Тодоров защото той е показал, че една общетвена медия може да е също пазарен лидер и печеливша във финансов план.

Членовете на СЕМ гласуваха предварително изпълнение на взетото решение, което й позволява направо да излезе от стария си и да влезе в новия си мандат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай