Втори опит за начало на делото "Килърите"

Миналия вторник процесът тръгна на втора инстанция в Апелативния съд, но бе отложен за 19 ноември

Втори опит за начало на делото "Килърите" | StandartNews.com

Варна. Днес ще продължи заседанието по въззивно наказателно дело на Варненския апелативен съд, придобило известност като делото срещу "Килърите". Втората съдебна инстанция даде възможност на защитата на 6-мата подсъдими и на адвокатите на частните обвинители да се запознаят с допълнението от 100 страници към протеста на Шуменска окръжна прокуратура.

Миналия вторник процесът тръгна на втора инстанция в Апелативния съд, но бе отложен за 19 ноември, за да се запознаят страните с протеста на Шуменската окръжна прокуратура срещу по-леките присъди на трима от подсъдимите - Янко Попов - Туцо, хижаря Райчо Стойнев и ексченгето Петър Атмаджов.

На 12 ноември в бивша затворническа столова във Варненския затвор започна мегаделото. По него заседава Варненският апелативен съд по девет жалби за по-леки присъди, дадени от Шуменския окръжен съд в края на миналата година. 

Пешо Сумиста, Васил Костов-Кеца, Янко Попов-Туцо, бизнесменът Георги Вълев от Търново, бившият полицай Петър Атмаджов и хижаря Райчо Стойнев са осъдени за убийствата на Борислав Георгиев- изпълнителен шеф на Атоменергоремонт", на търновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Първите трима са с най-тежка присъда - доживотен затвор без право на замяна.

"Станах жертва на моите амбиции да вляза в политиката. Бях поканен като съветник към комисията по младежта и спорта в предишния парламент, оглавявана от Огнян Стоичков (б.р. депутат от "Атака"). Взех голямо участие при изработването на закона за спорт. При мен не беше проблем да влизам при всеки министър, включително и при този на ГЕРБ, да влезе този закон", изригна при фалстарта на мегаделото "Килърите" във Варна Петър Стоянов - Сумиста.

Зам.-главният прокурор Ася Петрова е на делото. Тя е командирована със заповед на главния прокурор Сотир Цацаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай