Втори ден 20 минути „тапа” на ГКПП – Кулата

Втори ден 20 минути „тапа” на ГКПП – Кулата | StandartNews.com

За втори пореден ден в четвъртък протестиращите гръцки фермери блокираха ГКПП-Кулата-Промахон за 20 минути. Те се бунтуват срещу проектозакон, според който ще им наложат нови данъчни утежнения в браншовия сектор. Над 500 души и над 50 трактора бяха изкарани като преграда на пътя. Фермерите заявиха,че всеки ден ще блокират пункта, докато не им обърнат внимание от държавата. Прави впечатление, че гръцките полицаи не стоят бзучастни, както бе в предишни години.

Тогава границата с южната ни съседка оставаше блокирана и за повече от 24 часа. Сега обаче полицаите бързо реагират и изтласкват встрани от шосето протестиращите фермери и ги принуждават да освободят пътното платно от тракторите си. Протестът предизвика натрупване на опашки и от двете страни на границата. Това затруднява работата на граничните власти, които след това усилено работят ,за да компенсират забавянето, но въпреки това тировете чакат по 4-5 часа, за да преминат, оплакаха се шофьорите.

Стачните действия на гръцките фермери продължават и в петък по същия сценарий - блокиране на граничнта бразда на Кулата – Промахон поне за 20 минути.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай