Времето утре: Разкъсана облачност, на места валежи

Времето утре: Разкъсана облачност, на места валежи | StandartNews.com

София. През следващото денонощие облачността над много райони от страната ще бъде значителна и през нощта и утре преди обяд в Северна България и източните райони с прекъсвания ще продължи да превалява дъжд. След пладне, дъжд ще превали и на места в Западна България. В източната половина от страната ще остане ветровито, особено по морското крайбрежие, където ще духа умерен и силен северен вятър. Минималните температури ще са по-ниски в сравнение с днес - между 4° и 9°, в София 5°. Студено за началото на октомври време, с максимални температури в Северна България между 7° и 10°, в Южна, където ще има временни разкъсвания и намаления на облачността – предимно между 12° и 17°, в София 11°, в крайните югозападни райони до 20°. 

По Черноморието ще остане ветровито, облачно и все още с валежи, но по-слаби, а до вечерта и в повечето райони ще спрат. Ще остане ветровито, с умерен, по северното крайбрежие и силен северен вятър. Ще застудее. Дневните температури няма да надвишават 8°-11°. Температурата на морската вода е 16°-20°. Вълнението на морето ще бъде 3 до 5 бала, с тенденция да започне да отслабва.

Над планините облачността ще се задържи значителна, ще бъде мъгливо и на много места ще превалява слабо. С понижението на температурите, в районите с надморска височина над 1800-2000 метра ще превали сняг. Вятърът ще бъде от северната четвърт, умерен и силен. Максимална температура на 1200 метра - около 7°, на 2000 метра - около нулата.
В четвъртък облачността ще е предимно значителна, на места в Западна и Северна България ще превали. Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните между 9° и 14°. Вятърът в Източна България ще отслабва, само в североизточните райони и по морския бряг ще се задържи умерен от север-северозапад. В петък облачността ще намалее, над много райони до предимно слънчево време. Сутринта ще е студено, на места в котловините температурите ще се понижат до минус 3 - минус 4 градуса, ще се образува слана. Дневните температури ще са с градус-два по-високи от предишните дни. В събота ще е предимно слънчево и почти тихо, сутринта слана ще има на повече места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай