Времето ни побърка! Ето какво още ни чака

Синоптикът на "Нова телевизия" Николай Василковски сподели прогнозата

Времето ни побърка! Ето какво още ни чака | StandartNews.com

Ще продължава ли отвратителното до момента време през тази пролет? Ето прогнозата на синоптика на НОВА николай Василковски.

"Утре сутринта е много голяма вероятността да посрещнем слънцето, ще го видим в почти цялата страна. Има изгледи в някои ниски райони, предимно Дунавската равнина да има понижена видимост в ранните часове.

Около и следобяд обаче ще стане малко по-драматично, тъй като в Централна и Източна България ще се образуват гръмотевични облаци, от които очакваме в часовете до вечерта краткотраен, на моменти временно интензивен валеж, с гръмотевична активност, и то доста бурна около Стара планина и с риск от градушки. В западната част от страната изгледите за някакви валежи са сравнително по-малки", каза той.

"Като температури ще се върнат пролетните - Рано сутринта от 10 до 15 градуса, а късно следобед от 20 до 25 градуса. Сравнително по-топло ще бъде в Дунавската равнина с температури 24-25 градуса. Живеещите около крайбрежието ще усетят затопляне около 20-22 градуса.

Очакват се слаби валежи до обяд, предимно в южната част на крайбрежието. А следобед ще се развие гръмотевична облачност и по някои други места по Черноморието. Все още на връх Ботев има около 80 сантиметра снежна покривка. Утре се очаква сняг на височини над 2200 метра.

Следващата седмица ни очаква динамично време - пролетно  с повече слънце сутрин и с гръмотевици следобед с краткотрайни, но интензивни валежи", завърши Василковски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай