Временна промяна на движението на трамвайни линии 10 и 18

Временна промяна на движението на трамвайни линии 10 и 18 | StandartNews.com

София. Движението на трамваите по линии 10 и 18 в столицата ще бъде временно променено на 5 и 6 октомври. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Ремонтни дейности по релсовия път в участъка на движението им са причина за реорганизацията.

Днес, събота, от 5.00 до 16.00 ч. трамваите по линия 18 ще се движат от кв. „Орландовци" до пл. „Журналист". След 16.00 ч. движението им ще се възстанови по постоянния им маршрут. От 5.00 до 16.30 ч. временна автобусна линия с номер 18ТМ ще се движи с маршрут от пл. „Велчова завера", ул. „Стоян Михайловски", бул. „П. К. Яворов", бул. „Драган Цанков", ул. „Никола Мирчев" и обратен завой на кръстовището с ул. „Ген. Щерю Атанасов" – двупосочно. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута, както и на временна спирка на ул. „Стоян Михайловски".

На 6 октомври, неделя, от 7.30 до 16.00 ч. трамваите по линия 10 ще се движат от жк „Западен парк" до пл. „Журналист", а по линия 18 – от кв. „Орландовци" до пл. „Журналист". За същия период от време ще се движи временна трамвайна линия с номер 18А. Тя ще бъде с маршрут от кв. „Хладилника" по бул. „Черни връх", бул. „Джеймс Баучер", пл. „Велчова завера", ул. „Стоян Михайловски", бул. „П. К. Яворов" и по бул. „Драган Цанков" до Руското посолство с интервал на движение 12-13 минути. Обичайното движение на трамвайни линии с номера 10 и 18 ще бъде възстановено след 16 часа, съобщават още от пресцентъра на Столична община. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай