Военно учение край Ново село

Военно учение край Ново село | StandartNews.com

Съвместната подготовка на сухопътните войски ще се проведе от днес до 16 май на учебния полигон "Ново село".

От днес до 16 май на територията на учебен полигон „Ново село" ще се проведат съвместни българо-американски подготовки, с участието на военни формирования от сухопътните войски на България и САЩ.

Транспортирането на техниката и оборудването, както и на състава на участващите формирования вече е започнало.

В съвместната българо-американска подготовка "JOINT TRAINING – 1" ще участват около 250 души личен състав от Сухопътната войска на Силите на САЩ. По време на тренировъчните действия ще бъде използвана бойна техника, която включва танкове М 1, бойни машини на пехотата, както и бронирани машини.

Част от участващите формирования в "JOINT TRAINING – 1" от състава на сухопътните сили на САЩ ще се включат и в тактическо учение „Ответен удар - 2016", което ще се проведе от 11 до 21 април 2016 г. за сертифициране на Моторизирана пехотна батальонна група (МПБГр) от състава на българските Сухопътни войски.

Целта на предварително планираните съвместни подготовки и учения с участието на военнослужещи и техника от българските и съюзнически въоръжени сили е да се поддържа Българската армия в добра бойна готовност. В резултат на провеждането им се постига по-висока оперативна съвместимост със съюзниците от НАТО.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай