Военен вертолет спаси потрошен турист над Банско

Военен вертолет спаси потрошен турист над Банско | StandartNews.com

Банско. Вертолет „Кугар” от авиобаза Крумово, се включи в 15,20 ч  днес в операция по търсене и спасяване на пострадал човек в района на Банско, връх Малка Каменица, Пирин планина, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Пострадалият, с наранявания по главата, тялото и краката, успешно е транспортиран до района на гр. Банско - долна лифтова станция.

В спасителната операция участва екипаж, с командир бригаден генерал Златко Златев, втори пилот майор Йордан Йорданов, борден техник старши лейтенант Васил Ганчев и двама спасители – цивилен служител Антон Христозов и старши сержант Георги Славов. На борда на вертолета бяха и двама спасители от Планинската спасителна служба – Венцислав Николов и Петър Дамянов.

Вертолетът от авиобаза Крумово се включи в операцията по искане на Планинската спасителна служба на Българския червен кръст, постъпило във Военновъздушните сили в ранния следобед. Полетът беше извършен при строго спазване на мерките за безопасност на полети в планинско-гориста местност и силно пресечен терен и отчитане на метеорологичните условия, уточняват от МО.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай