Водка с казачок сменя рока в Каварна

Водка с казачок сменя рока в Каварна | StandartNews.com

Водка с казачок е на път да смени рок феста в Каварна. От общината обявиха, че догодина през юни градът ще бъде домакин на Дни на руската култура. Новият кмет Нина Ставрева (БСП) е подписала официално споразумение за сътрудничество в областта на културата с президента на "Общество за дружба и сътрудничество с балканските страни" Андрей Иванович Галкин от руския град Подолск. "Дни на руската култура" ще се проведе за първи път и ще включва изложби, концерти на танцови и музикални състави, както и модно дефиле на руски дизайнери.

Фенове на морската рок столица припомнят, че руската култура е била част от културния календар на общината и при управлението на Цонко Цонев. В Каварна са гостували фолклорни състави, а сред групите, изнасяли концерти в Каварна, е и легендарната "Любе", чийто почитател е самият Владимир Путин.
Отмяната на рок концерта за Нова година с Йорн Ланде, както и новината за Дни на руската култура през юни разразиха истински страсти в социалната мрежа. Запалените рокаджии критикуват новата кметица, че отрича постигнатото от предшествениците си и че ще смени рока с казачок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай