Сряда,

Вижте къде се очакват тапи по пътищата днес

От: Администратор -
1088
Вижте къде се очакват тапи по пътищата днес
A
A
A

Хиляди ще тръгнат на път днес за предстоящите четири почивни дни. Само в София се очаква 200-300 хил. автомобили да напуснат града.

Най-натоварени днес следобед ще са изходите на големите градове, обяви Росен Рапчев от „Пътна полиция". За София тапи се очакват на изхода към магистралите „Тракия", „Хемус", „Люлин" и към път Е-79.

Съветът на полицията е да се внимава с алкохола и най-вече със скоростта, която е основната причина за пътните инциденти. Шофьорите да не предприемат излишни и непозволени изпреварвания – всеки бърза, но животът е по ценен, съветва Рапчев.

Най-натоварените направления по традиция са София – Плевен – Шумен – Варна, както и София – Русе, София – Видин и София - Благоевград.

Допълнителни места ще има във влаковете и в автобусите. 14 хиляди допълнителни места ще има във влаковете. Автобусните превозвачи също осигуряват повече възможности за превоз през почивните дни. Над 10 000 места допълнително са предвидени за 2 и 3 март, както и за края на почивния период – на 6 март.

Въвеждат се и ограничения за движението на тирове. На 2 март между 16 ч. и 20 ч. се забранява движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички автомагистрали в страната, както и по най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа. Същите ограничения ще бъдат в сила и на 6 март между 14 ч. и 20 ч.

На 3 март по повод тържествата на връх Шипка се забранява транзитното преминаване на превозни средства през Шипченския проход. Транзитният трафик ще бъде насочван към Прохода на Републиката.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички