Вижте новите носители на "Грами"

Музиката от "Жокера" взе статуетката за Най-добър саундтрак

Вижте новите носители на "Грами" | StandartNews.com

Музикалните награди "Грами" бяха раздадени рано тази сутрин.

Музиката към филма "Жокера" спечели "Грами" за най-добър саудтрак на тазгодишната церемония в Лос Анджелис. Награда получи и песента "No Time to Die" в изпълнение на певицата Били Айлиш към едноименния филм за Джаймс Бонд. Тя беше отличена в категорията за най-добро произведение, написано специално за филм.

Бионсе, която има общо девет номинации в разкличните категории, грабна статуетка за най-добър видеоклип - за песента  "Brown Skin Girl". Тя сподели приза за най-добро рап изпълнение с рап изпълнителката Меган Ди Сталиън заради участието си в нейната песен "Savage". Самата Меган триумфира в кетегорията за най-добър нов изпълнител. 

Лейди Гага и Ариана Гранде станаха победители в категорията за най-добър дует или групово изпълнение с песента "Rain on Me". Едни от претендентите за наградата в нея бяха корейската група "Би Ти Ес", като очакванията бяха за пробив за азиатската поп музика.

Кание Уест получи "Грами" за най-добър съвременен християнски албум за "Jesus is King".

Заради пандемията тази година церемонията се провежда в хибриден вариант с участия на живо и предварително записани клипове, а водещ е комикът Тревър Ноа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай