Винетки под наем станаха хит в нета

Винетки под наем станаха хит в нета  | StandartNews.com

Предприемчив българин пусна винетки под наем. Обявата в сайт за колективно пазаруване стана хит в интернет. В нея русенецът пише, че отдава стикер за различен период срещу депозит от определена сума.

От Агенция „Пътна инфраструктура" и полицията изтъкват, че до момента не са се сблъсквали с подобни случаи.

Обявата, която е прегледана от над 1 000 човека, вече е свалена от въпросния сайт. В нея пишело, че винетката може да се наеме за ден, седмица или месец.

Международен шофьор на автобус с дългогодишен стаж коментира пред БНТ, че подобна размяна на винетни стикери е практика в определени държави. „Хората прибягват до подобни комбинации, защото при тези цени на винетките, човек се принуждава да прави маневри... Както споделеното пътуване е много популярно в интернет, така и хората си правят услуги с винетките. По същия начин си правят услуги и с румънските винетки. Например, вземаш си за една седмица винетка за Румъния и като се върнеш можеш да я дадеш на някой друг за още едно влизане в Румъния. – Срещу наем ли? – Кой колкото „почерпи", няма точно фиксирана сума, кой колкото даде", обяснява той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай