Понеделник,

Винетки под наем станаха хит в нета

От: Администратор -
Винетки под наем станаха хит в нета
A
A
A

Предприемчив българин пусна винетки под наем. Обявата в сайт за колективно пазаруване стана хит в интернет. В нея русенецът пише, че отдава стикер за различен период срещу депозит от определена сума.

От Агенция „Пътна инфраструктура" и полицията изтъкват, че до момента не са се сблъсквали с подобни случаи.

Обявата, която е прегледана от над 1 000 човека, вече е свалена от въпросния сайт. В нея пишело, че винетката може да се наеме за ден, седмица или месец.

Международен шофьор на автобус с дългогодишен стаж коментира пред БНТ, че подобна размяна на винетни стикери е практика в определени държави. „Хората прибягват до подобни комбинации, защото при тези цени на винетките, човек се принуждава да прави маневри... Както споделеното пътуване е много популярно в интернет, така и хората си правят услуги с винетките. По същия начин си правят услуги и с румънските винетки. Например, вземаш си за една седмица винетка за Румъния и като се върнеш можеш да я дадеш на някой друг за още едно влизане в Румъния. – Срещу наем ли? – Кой колкото „почерпи", няма точно фиксирана сума, кой колкото даде", обяснява той.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички