Вики: Случаят ми не трябва да е повод за ксенофобия

Вики: Случаят ми не трябва да е повод за ксенофобия | StandartNews.com

София. „Не мисля, че случаят ми трябва да подбужда ксенофобски настроения, това е криминален случай." Това заяви наръганата от алжирски имигрант Виктория Христова в първото си интервю пред bTV.

„Раните ме болят, не се чувствам добре, Раните са на врата, около тила, на ръката", разказа 20-годишното момиче. Макар да не иска да си припомня случилото се във фаталната нощ, Вики сподели, че заловеният Салахадин бин Аладин влязъл като обикновен клиент. Взел си бира, а после я хванал за блузата с думите „Дай оборота".

„Свалих блузата, отскубнах се и побягнах да търся помощ. Виждала съм го и преди в магазина. Не е бил агресивен", спомня си момичето. „Не мисля, че случаят ми трябва да подбужда ксенофобски настроения, това е криминален случай", категорична беше Вики.

Тя призна, че я е страх да излиза на улицата. „Кое ми дава гаранция, че няма да се случи пак, на улицата", попита тя. По повод излязлата вчера информация, че е участвала в канал за превозване на нелегални имигранти, Вики каза, че няма истина в тези думи. „Приемам ги като защитна реакция. Държавата е разтърсена от много проблеми и не може да се справи с всичко", коментира тя.

Според младото момиче кандидат-бежанците не трябва да се разхождат свободно. „За да оцелея, явно съм силен човек", каза още Вики.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай