В Долно Осеново не усетили труса, стягат се за празник

В Долно Осеново не усетили труса, стягат се за празник | StandartNews.com

Никой в симитлийското село Долно Осеново не е усетил земетресението, което разлюля района в 06,33 часа в четвъртък сутринта. Няма място за никаква тревога, всички се стягаме за празника Рамазан байрам, който започва днес и продължава до събота, заяви кметът на населеното място Бисер Сегменов (на снимката). Няма данни за материални щети и пострадали хора.

Местни жители обаче смятат, че трусът не е случаен.

„На същата дата – 16 юли, преди две години трагедия в рудник „Ораново" в Симитли отне живота на четирима миньори. Наскоро стана ясно, че според прокуратурата няма виновни за смъртта на тези мъже. А сега земята се разлюля", коментираха те.

Земетресението е било с магнитуд 3 по скалата на Рихтер, регистрирано е с епицентър на 9 км североизточно от Симитли, на 12 км югоизточно от Благоевград и на 85 км южно от София. Дълбочината на труса е 10 км, уточниха от Европейския сеизмологичен център. По данни на Геофизичния институт на БАН трусът е с магнитуд 3,2 по Рихтер, с епицентър близо до село Долно Осеново и дълбочина 15 км. Няма данни за материални щети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай