Понеделник,

В Банско се молят ударилият джакпота да е местен

От: Failed to load user -
A
A
A

Банскалия или някой от нашите и чужди туристи е първият милионер от тотото за тази година? Това е въпросът, който си задават всички в града под Тодорка. Хайката за милионера обаче засега не дава резултат. Никой още не се е похвалил, че е късметлията. Не са се появили и чешити, които да разказват наляво и надясно, че те са щастливците.

„Рано е, няма как да знаем кой е собственик на заветния фиш", заяви вчера Емил Кехайов, шеф на Югозападна регионална дирекция на БСТ, към която са Благоевград, Кюстендил и Перник. Телефонът на отговорничката за тотото в курорта Верка Кадева прегрял в неделя вечерта. Всеки й звънял, за да пита кой е щастливецът. „Най-важното е късметът да е на някой банскалия. Така ми се иска. Но който и да е, нека си ги харчи със здраве. Това е първата шестица в Банско и аз съм част от тази прекрасна новина", твърди Верка Кадева, която работи в пункта в Културния дом, където е пуснат фишът. Оказа се, че милионите са спечелени с фиш за два поредни тиража – по 3,40 лева на тираж с по четири попълнени колонки. Тя признава, че се радва винаги, когато раздава печалби. Съветва всички да играят, да не се отказват, да са постоянни. Защото никой не знае кога „птичето ще кацне на рамото му".

Няма как да спечелиш, ако не пуснеш фиш. Правете го редовно с малки суми. По този начин се абонираш за надежда. 2-3 лева ги харчим за кафе в барчето, по-добре да си пробваш късмета. Не само, когато има джакпоти, защото съдбата си знае кога да ти се усмихне", споделя банскалийката, която вече 12 години работи в централния тото пункт в курорта Банско. За този период от време се убедила, че държавният спортен тотализатор променя към добро много човешки съдби. Изплащала е куп печалби – доста петици, от тото джокер също се печели, както и от другите игри на БСТ.

„Имам редовен клиент, който при мен печели сериозни суми. Някога бях касиер в предприятие и при раздаването на лотарийни билети на работниците същият мъж спечели лек автомобил „Волга". Откакто съм в тотото, този мой съгражданин има още две сериозни печалби с готови фишове. Взе 3000 лева от уцелена петица и 2000 лева от тото джокер. С тези пари си покри кредита към банката, смени си дограмата на къщата", разказва Верка Кадева. Не само тя, но и останалите жители на града стискат палци щастливецът да е банскалия. Но като нищо може печалбата да се окаже в друг край на страната, а защо не и в чужбина.

Заради големия джакпот от почти 6 милиона лева имаше сериозен интерес миналата седмица. Само при мен са пуснати около 300 фиша. Българи, които отдъхват в курорта, редовно си пускат тотото тук. Чужденците са малко, предимно руснаци, които имат имоти в Банско и живеят тук. Чужденците играят повече на моментните игри. Да не забравяме, че хиляди мъже и жени от цялата страна работят през зимния сезон в града ни, те също пробват късмета си", разказва дългогодишната служителка на тотото.

Уточнява, че банскалии не играят с големи суми, а заделят съвсем скромни средства за тото. Някои дори пускат само по 1-2 колонки. Защото важно е участието. Не участваш ли, няма как да спечелиш. „Много се радвам за тази шестица, все едно аз съм ги спечелила тези милиони. Винаги е така, когато има печалба. И никак не ми е комфортно, когато не се печели. Тази шестица наистина ме направи щастлива. Пожелавам на късметлията да ги харчи със здраве и да му донесат успех и щастие тези пари", допълва служителката на тотото в Банско.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички