Неделя,

В Адигея намерен сандък на хитлеристкия Аненербе

От: стандарт -
A
A
A

Името означава наследство на предците

В планината Адигея е открит тайник на нацистите, като сред различните вещи е имало сандък с емблемата на на най-загадъчната организация на Третия райх Аненербе. Името означава „Наследството на предците“, а пълното му название е „Немско общество за изучаване на древните сили и мистика“. Значимостта на находката е трудно да се оцени, в сандъка е имало секретни документи и измервателни прибори.

Аненербе е най-засекретената и загадъчна окултна организация на Хитлерова Германия, чиято история е забулена в тайна и която е ръководена лично от райхсфюрера на СС Хайнрих Химлер. От началото на 30-те години мисията на организацията е била търсене на доказателства за превъзходството на арийската раса и източника на магическите знания, с които може да се създаде свръхчовек.

Иван Бормотов, който се занимава с изучаването на Третия райх цял живот, е откривателят на находката. Намерена е и немска карта от 1941 г., скрита вътре в сандъка, както и оръжейни кутии. На картата били нанесени имена на градове и загадъчни знаци. Възможно е офицерите да са отбелязвали т.нар. силни места и пътя на експедициите към тях. Известно е, че членовете на организацията са изучавали магия, провеждали са експерименти и опити с концлагеристи. Били открити и черепи със странна форма, без чела, тилна част и челюсти.

Някои смятат, че произходът им не е земен. По-реалната версия на учените обаче е, че това е работа на времето и на водните потоци.

След Втората световна война архивите на Аненербе се оказали в ръцете на СССР и съюзниците, но и досега те са строго засекретени. Засега тайната им не е разкрита.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички