Уволненият за Харлем шейк учител отива в елитна гимназия

Уволненият за Харлем шейк учител отива в елитна гимназия | StandartNews.com

Пловдив, София. Уволненият от пловдивската хуманитарна гимнация учител заради танца Харлем шейк започва работа в елитна столична гимназия.

Преди половин година Христо Данев беше изгонен от директорката на пловдивското школо заради танца Харлем шейк в двора на училището. Причината за отстраняване на преподавателя беше видео, заснето в неучебен ден в двора на хуманитарната гимназия, като форма на извънкласна дейност за сплотяване на колектива.

Въпреки протестите на 600 родители и ученици, и въпреки отличните резултати от работата на Данев като учител, директорката изгони любимия на децата преподавател за „уронване на престижа на училището".

Вместо да попречи на учителската му кариера, уволнението на младия учител се оказва трамплин за развитието му. Първо той е поканен в най-престижното пловдивско училище - английската гимназия, и преподава там до края на миналата учебна година. В понеделник Данев започва работа като учител по английски в едно от най-престижните училища в София - втора английска гимназия „Томас Джеферсън", предаде бТВ.

Случката с танца Харлем Шейк е урок за Данов, но той продължава да вярва, че успешния учител е естествен и открит с учениците. Твърди, че лицемерният морал и деспотична строгост издигат стена между училището и децата. „Аз в началото бях изключително строг, механизиран. И това не се възприемаше от учениците. Те виждаха един млад преподавател и си казват: Хайде стига бе, тоя 100% се забавлява като нас и сега на какъв се прави тука. Преподаването и заучаването е двустранен процес, а не подаване на информация към някаква група реципиенти. Ти не работиш с компютри, работиш с живи хора. И според мен твоите успехи се базират на това да успееш да ги надъхаш", каза Христо Данев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай