Умни очила ще ни телепортират

ехнологията ще е много реалистична, твърди Зукърбъргър

Умни очила ще ни телепортират | StandartNews.com

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг очаква умните очила с добавена и виртуална реалност да имат голямо бъдеще. Той прогнозира, че до 2030 г. чрез тези устройства хората ще могат да се телепортират виртуално на различни места и да имат усещането, че наистина са там.

Технологията ще е много реалистична и ще позволи на хората да намалят пътуванията за голяма част от срещите си. Така физическото придвижване ще се налага само за почивка или специфична работа, което ще намали вредните емисии и съответно ще помогне на климата, според Зукърбърг.

По думите му ще продължим да използваме коли и самолети, но възможността да се телепортираме ще подобри живота на планетата като цяло. Междувременно, Facebook обяви повече подробности за плановете си с тези устройства. Тази година компанията ще пусне на пазара първите си умни очила, а вече гледа и напред в бъдещето.

Един от следващите модели например ще работи заедно с умна гривна, която ще следи движението на ръката и ще улесни управлението на виртуалното съдържание. Компанията планира това да се случи в рамките на настоящото десетилетие.

Тя очаква добавената и виртуалната реалност постепенно да се превърнат в популярна технология с все повече ползи и възможности. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай