Учат кметове на балнеотуризъм на дискусия на "Стандарт" и КРИБ

Учат кметове на балнеотуризъм на дискусия на "Стандарт" и КРИБ | StandartNews.com

Две министерства ще помагат със съвети и експертизи на кметовете, за да превърнат градовете с минерални извори в перли за балнеолечение. Очаква се шефовете на ековедомството и на здравеопазването Ивелина Василева и Петър Москов да подадат спешно ръка на градоначалниците, за да започнем да развиваме здравен туризъм.

Горещата тема за бъдещето на балнео и спа туризма ще бъде дискутирана на четвъртата дискусия на в. "Стандарт" и КРИБ "Да! На българската икономика". На 3 август в Кюстендил представители от двете министерства, български и европейски СПА асоциации, кметове от региона, работодатели и хотелиери ще се съберат, за да начертаят новите възможности за трансгранично движение на пациенти чрез центровете за рехабилитация. Те ще набележат мерки и за развитието на комбиниран туризъм - здравен, възстановителен, културен и ваканционен. За провеждането на форума настояха по време на втория си годишен конгрес компаниите, членуващи в Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

Домакини на дискусията ще бъде кметът на Кюстендил Петър Паунов. По време на форума ще бъде обсъдена нормативната уредба и възможностите за трансгранично сътрудничество, за да се лекуват у нас европейски граждани със средства от техните здравни каси. От общината домакин ще разкажат за партньорството си със световноизвестния чешки балнеокурорт Карлови Вари в областта на СПА и балнеологията. По време на форума ще бъде представена и стратегията на Министерството на околната среда и водите за развитие и пълноценното използване на минералните извори в България.

Голямата цел на форума в Кюстендил е в диалог между бизнес и държавни институции да се формират управленски политики и решения, които са дадат тласък за развитие на СПА, балнео и здравен туризъм у нас и така да бъдат подпомогнати местните икономики.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай