Убиецът на Паоло още без обвинение

Убиецът на Паоло още без обвинение | StandartNews.com

Стара Загора. Досъдебното производство за трагичния случай с 4-годишния Паоло, който бе убит на пешеходната зона в Стара Загора в началото на юни тази година, е приключило и материалите са предадени в прокуратурата. Това съобщи шефът на старозагорската дирекция на МВР Иван Чолаков. Обвинението срещу 44-годишния старозагорски бизнесмен Георги Сапунджиев, който прегази детето с джипа си пред очите на родителите му, докато карало колелото си, е за причиняване на смърт по непредпазливост. За това престъпление законът предвижда от 3 до 10 години затвор. След като се запознае с материалите по разследването, до месец наблюдаващият прокурор трябвало да изготви обвинителния акт и да го внесе в съда.

"Ние едва днес (б.а. - четвъртък) се запознахме с материалите по разследването, казаха ни, че след като и адвокатът на Сапунджиев бъде запознат, тогава ще бъдат внесени в прокуратурата", опроверга полицията майката на Паоло Красимира Иванова. Само тя си знае какво й е струвало да се върне отново към трагедията, разиграла се пред очите й. "Аз не съм специалист, не мога да преценя как е водено разследването, но ние настоявахме случаят да бъде квалифициран като особено тежък заради грубото нарушаване на закона и арогантността на престъплението", посочи Иванова. Според разследващите и юристите обаче това можело да стане само ако имало смърт на повече от едно лице.

Георги Сапунджиев е под домашен арест, но според свидетели няколко пъти бил засичан на дискотека. "Нямаме информация за нарушаване на наложената мярка за неотклонение от Сапунджиев", опроверга обаче слуховете шефът на полицията Чолаков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай