Убиецът на малкия Поало не помнел всичко

Убиецът на малкия Поало не помнел всичко | StandartNews.com

Стара Загора. Убиецът на малкия Паоло – 44-годишният Георги Сапунджиев, има наранявания по главата и мозъчно сътресение и ще остане на лечение в старозагорската многопрофилна болница „Киркович" до петък. Това съобщи зам.- шефът на болницата д-р Стефан Шишков, лекар в клиниката по неврохирургия. Тук няколко часа след трагичния инцидент е бил настанен Сапунджиев с наранявания по главата и крайниците.

Според неговите твърдения бил ударен с камък в дясната лицева половина и с юмрук в областта на очната орбита от непознати граждани малко след като прегазил 4-годишното дете. Медицинските изследвания и анализи са потвърдили първоначалната диагноза – сътресение на мозъка. Консултацията с УНГ-специалисти пък е показала, че той има спукване на тъпанчевата мембрана на лявото ухо, най-вероятно от удара с юмрук. Сапунджиев се оплаквал от главоболие и от „бели" петна в съзнанието, губели му се част от спомените за случилото се и преживяното след това. Според неврохирурзите загубата на памет била част от клиничната картина на заболяването.

„Няма опасност за живота му, но пациентът ще остане на лечение с антибиотици до петък, когато ще бъде изписан", добави д-р Шишков. Пред вратата на убиеца постоянно дежурели двама полицаи, а освен това едната ръка на Сапунджиев била закопчана за леглото. Както е известно, прокуратурата му наложи постоянен арест за 72 часа и най-вероятно удължаването на мярката щяло да бъде гледано в болничната стая.

Междувременно продължава подписката за забрана на движението на автомобили в централната градска част и покрай училища и детски градини. Крутите мерки срещу автохулигани като Сапунджиев само за два дни са подкрепили над 15 хил. старозагорци. Улица „Кольо Ганчев, от която е излязъл на ларгота джипът-убиец вече е затворена с бетонни кашпи.
Продължава и поклонението на старозагорци на лобното място на Паоло. И днес десетки старозагорци поставиха цветя и запалиха свещица в памет на детето. Върху купа цветя се откроява надписа „Спрете убийството на деца!" Расте и броя на играчките, които семейства и деца продължават да трупа сред цветята. Днес някой беше оставил и шепа череши като напомняне, 4-годишния Паоло си отиде от този свят дни преди Черешова задушница, която е тази събота.

Майки излизат на национален протест

Национален протест срещу нелепата смърт на Паоло правят граждански организации до края на седмицата. Засега в него се включват "Зачатие", "Искам бебе", СБНМ, фондация "Нашите недоносени деца". "Искаме сигурност за нашите деца, искаме справедливост, искаме промени. Взехме решение, че е необходим национален протест, на който протест да излезем всички, да защитим бъдещето и живота им", обясниха от "Зачатие". Организаторите очакват към тях да се присъединят още сдружения, сред които ДБМ, асоциация "Родители", "Безопасни улици от Валя", Асоциацията на пострадали от автомобилни катастрофи.

В Змейово: Парите развалиха Георги

Старозагорци продължават да коментират оживено личността на 44-годишния Георги Сапунджиев, които прегази като коте малкия Паоло. "Аз бях взводен командир в едно старозагорско поделение. Беше отличен войник, изпълнителен, акуратен, една дума накриво не казваше дори на новобранците", припомни си старозагорецът Жоро Калоянов. Съученик от гимназията на Георги пък го определи като "невзрачен". Но други припомниха, че от юноша бил в плен на силовите бойни изкуства - тренирал джудо и бойно самбо. Според осведомени точно покрай спорта Сапунджиев влязъл в строителния бизнес. Двама братя, негови приятели, сред най-известните джудисти по това време, на практика му подарили собствената си фирма заедно с активите. Единият починал внезапно, другият пък се обрекъл на Бога и така приключили с бизнеса.

Хората от Змейово, където Георги и брат му имат къщи от 15-ина години, също дават противоречиви оценки за шофьора убиец. "Страшен работар, денонощно е на пангара, печели си парите сам и със семейството", казват повечето змеевци. По-бедните хора в селото обаче смятат, че точно ламтежът за пари и богатство са променили Георги. Станал по-надменен, горделив и непристъпен. И припомнят известния вече скандален побой с групата роми, до който се стигнало след буйна веселба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай