Тя е на 82! Удари абсолютен рекорд в музиката

И е печелила всички възможни награди и в киното

Тя е на 82! Удари абсолютен рекорд в музиката | StandartNews.com

Изключителна личност в шоу празнува своя рожден ден.

Едно от най-големите имена сред актьорите и певците навършва днес 82 години. Барбара Стрейзънд е родена на 24 април 1942 г. в Ню Йорк. 

Барбара е певица, театрална и кино актриса, композиторка, филмова продуцентка, режисьорка и носителка на две награди "Оскар“ – за "Най-добра актриса“ и за "Най-оригинална песен“.

Тя е един от малкото артисти, печелили всичките четири най-престижни награди "Оскар“, "Еми“, "Грами“ и "Тони“. През 2001 се оттегля от музикални участия, а от 1996 г. е участвала само в три филма. Свободното си време запълва със занимания по интериорен дизайн.

Любопитен факт е, че Стрейзънд има най-голям брой златни албуми, а именно 52 сред жените и е втора от всички записващи изпълнители след Елвис Пресли.

Автобиографичната ѝ книга, озаглавена "Казвам се Барбара" излезе през 2023 година. След дълга пауза Стрейзънд се завърна в киното преди две години, като участва в комедията "Meet the Fockers". Тя влезе в ролята на леко чудата майка. 

"Пристигнах в Холивуд без нови зъби, нов нос и без да сменям лицето си. Чест ми прави", обича да казва Барбара.

Любопитно е, че Барбара е маниакална перфекционистка, луда на тема контрол и страдаща от тежка сценична треска. Може би не знаяте, но въпреки многобройните награди, които е печелила и като певица, Стрейзънд всъщност мрази да пее. 

Барбра се омъжва два пъти. Първият й съпруг е актьорът Елиът Гулд. Двамата имат един син Джейсън. СТрейзънд и Гулд се женят през 1963 и се развеждат през 1971 г. Вторият ѝ съпруг е актьорът Джеймс Броулин, с когото са женени от 1997 г. Те нямат деца. 

В началото на 90-те години на миналия век Барбра Стрейзънд излиза с легендарния тенисист Андре Агаси. Към онзи момент тя е с цели 28 години по-голяма от него.

Ето какво пише Андре Агаси в книгата си: "Общественото възмущение само допринасяше за огъня на нашата връзка. Нашето приятелство беше загадъчно.

Беше табу, което се вписваше в бунтарската ми същност. Да излизаш с Барбра Стрейзанд беше като носенето на ярко розово".

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай