Цветлин Йовчев: Взети са всички мерки да няма сблъсъци

Цветлин Йовчев: Взети са всички мерки да няма сблъсъци | StandartNews.com

София. Вътрешният министър и вицепремиер Цветлин Йовчев уверява, че са взети всички мерки за запазване на реда в столицата.

"Тази сутрин има хора, които протестират срещу актуализацията на бюджета и срещу правителството, както има и хора, които са излезли в подкрепа на актуализацията на бюджета и в подкрепа на правителството", каза той пред "Фокус". Неговата оценка е че до обяд протестите преминават сравнително спокойно и мирно. "Аз се надявам това да остане така", каза министър Йовчев.

„Взели сме всички необходими мерки, за да осигурим обществения ред и да не допуснем сблъсъци. Ще направим всичко възможно, да не се стига до напрежение между хората. Имаме необходимите сили, създадена е необходимата организация и мисля, че към момента колегите се справят много добре", подчерта вътрешният министър.

„Искам да благодаря на гражданите и на протестиращите – за мирното протичане на протестите до момента и за толерантното отношение. Искам да се обърна към тях с един апел – да се въздържат от всякакви действия, които биха могли да провокират насилие или някакво грубо нарушаване на обществения ред. Надявам се всичко да мине в рамките на закона, в духа на конституцията и демократичните ценности, които изповядваме", заяви министър Цветлин Йовчев.

В МВР е създаден щаб, който е във връзка с всички институции, които имат отношение по обезпечаване на сигурността и охраната на обществения ред, включително и Столична община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай