Цацаров: Да си отвържем сами ръцете

Цацаров: Да си отвържем сами ръцете | StandartNews.com

София. Прокуратурата не трябва да се съобразява с правителството, за да работи с развързани ръце. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров след извънредното заседание на ВСС, на която беше освободен Николай Кокинов от длъжността софийски градски прокурор.

На въпрос как ще коментира изказването на президента Росен Плевнелиев, който призова прокуратурата да стигне до края,  Цацаров отговори, че "служебното правителство е развързало ръцете на прокуратурата и на всички останали компетентни органи".

Главният прокурор изтъкна, че прокуратурата не се нуждае от служебното правителство, за да й развърже ръцете, а от себе си. "Усещането, че прокуратурата има свобода на действие, дадени от други органи на изпълнителната власт, ни води до едно положение, в което едва ли не ние трябва да се съобразяваме с това кой ще ни отвърже и кой ще ни развърже ръцете. Ако продължаваме да чакаме някой да ни отвърже ръцете, ще сме в това положение, в което сме досега. Затова ние сме на мнение, че най-доброто, което можем да направим, е да си отвържем сами ръцете. Разбира се, в границите, които ни позволява законът, защото всичко друго представлява произвол", коментира ръководителят на държавното обвинение. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай