Царски градинар драсна клечката на жена си

Царски градинар драсна клечката на жена си  | StandartNews.com

Борис и Галя се напивали до безпаметност, пребивал я през ден
Преди година го изхвърлили от "Врана", станал свинар и заживели в коптор

Бивш царски градинар заля с бензин съпругата си, която загина в пламъците. Зверството станало в събота около 20 ч, в бившето стопанство на двореца "Врана". 56-годишният Борис и съпругата му Галя, както обикновено, пиели водка до безпаметност. Не е ясно за какво са се скарали, но мъжът извадил туба с бензин в стаята, където живеели, и я залял. След това драснал клечката. Галя пламнала, а Борис

псувайки, започнал да я гаси с вода

След като не успял, отишъл в другия вход на коптора и извикал дъщерята Наталия, която била у дома с брат си Валентин. Дамата се опитали да помогнат на майка си, правели й изкуствено дишане, но жената починала, разказаха днес съседи на семейството.

"Добре, че си отиде така, беше превъртяла от постоянните побои. Биеше я 4 пъти на седмица. Показвала си е краката над коленете - цялата бе в синини", разказа днес пред "Стандарт" съседката Ирена.

Галя навършила 53 г. миналата седмица. Двамата с Борис били от врачанско село. Живеели в блоковете на бившето стопанство от години. Борис бил общ работник във царския дворец "Врана" и поддържал градината. Галя също работела известно време в двореца. След това започнала като чистачка в бившия вече мол "Боила" в Горубляне. Последно работела към оранжериите за цветя. Семейството имало три деца - 36-годишния Евгени, Валентин и Наталия, която била 26 г. Евгени и Валентин живеели под наем в село Герман до София, а Наталия - на метри от родителите си в същото общежитие. Жената има две деца.

"Цялото им съществуване напоследък бе пиене и бой. Пиеха каквото падне, но най-много се кефеха на "водинката", както казваха на водката", казва Ирена. Галя, като се напиела,

тръгвала по махалата да проси пари

- от когото завърне и колкото й дадат. Борис пиел предимно вкъщи, но набарал ли чашката, постоянно биел жена си. "Галя вече не беше добре с акъла - то не бе стрес, не бе страдание", казват съседите.

"Докато работеше във "Врана", Борис имаше право на общежитие в големия блок, който е най-хубав. Като го изгониха преди година, ги преместиха в "коптора", както му викаме - стари постройки от гредоред, които са пред разпадане", разказват местните. Последно Борис работел като свинар.

След като погубил жена си, извергът изчезнал за час-два. Затова полицаите тръгнали да го издирват. Но когато си дошъл, си признал на секундата за стореното. "Не трябваше да стане така, отиде си Галя", заявил на полицаите Борис. "Като се напиеше, не знаеше какво върши, много лошо пиянство има", казват местните. Не го и съжаляват много. "Живееше като скот, сега в затвора сигурно ще му е добре - храна и легло ще има осигурено, жалко за Галя, макар че сигурно е отишла на по-хубаво място от пианската компания на Боби", клатят глави съседите им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай