Трябва да подкрепим жените с рак на гърдата

Трябва да подкрепим жените с рак на гърдата | StandartNews.com

Нека им покажем, че не са сами, казват Асен Блатечки и Биляна Георгиева

Любимият на всички жени актьор - Асен Блатечки, се включи в кампанията на Avon срещу рака на гърдата. Кампанията тази година е с наслов "Прегърни ме! От любов към живота!" и обединява множество онлайн и офлайн инициативи. Сред тях е и най-емоционалното събитие - Походът срещу рака на гърдата, който ще се състои на 4 юни, от 11:00 в Южния парк на голямата поляна, вход от бул. "Витоша". Повече за кампанията, как да я подкрепим и защо чаровният Асен прегръщаше десетки жени в центъра на София ще разберете от разговора ни със самия него и Биляна Георгиева, зонален мениджър на Avon:

- Защо решихте да се включите в кампанията на Avon срещу рака на гърдата?

Асен Блатечки: Реших да се включа, защото каузата е наистина страхотна и тя не засяга само жените, а също така и нас, мъжете. Трябва да подкрепяме жените, които се борят с болестта, да им подадем ръка, да ги прегърнем, да им покажем, че не са сами в битката.

Биляна Георгиева: В ежедневните ми срещи с различни хора виждам колко полезна е кампанията, хората я приемат много лично и откликват с ентусиазъм. А резултатите са наистина впечатляващи, като сред най-важните неща е да вдъхнем увереност на тези жени, че не са сами.

- Защо точно прегръдката стои във фокуса на кампанията?

А.Б.: Думата прегръдка символизира грижата ни за жените, борещи се с рака на гърдата - близо 46 000 жени в България. Прегръдката е знак на нашата подкрепа към тях, нашата съпричастност и топлината, от която се нуждаят. Всяка жена заслужава прегръдка, а всяка 8-ма се нуждае още по-силно от нея, защото се бори с най-коварната женска болест. Изключително щастлив съм, че успях да предизвикам усмивка на лицата на толкова много жени заедно с моите колеги Орлин Павлов и Калин Вельов.

Б.Г.: Прегръдката е топлина, подкрепа, обич, съпричастност - всичко, от което се нуждае всяка жена, а тези, които страдат от рак на гърдата, още повече. Чрез най-милия жест показваме на тези жени, че не са сами, че сме до тях и заедно ще се борим с тази ужасна болест.

- Как можем и ние да подкрепим каузата?

А.Б.: Лесно е! Елате на Похода на 4 юни от 11:00 в Южния парк. По този начин можете да заявите своята подкрепа и съпричастност. За 15-та поредна година в кампанията рамо до рамо ще застанат артисти, певци, партньори на благотворителната инициатива. Ще извървим заедно пътя от Южния парк до Националния дворец на културата и така ще демонстрираме съпричастност към проблема. Който не може да присъства лично, има възможност да се включи в най-голямата онлайн прегръдка на www.avonsreshturaka.bg

Б.Г.: Всеки може да се включи в кампанията - като присъства на Похода в събота или като закупи благотворителен продукт от розовата серия на Avon. 100% от печалбата отиват за каузата. Събраните средства се даряват за програмата на Avon и фондация "Една от 8" - "Бъди до мен", която осигурява психологически и юридически консултации и групи по взаимопомощ за жени с рак на гърдата и техните семейства, както и практическа подкрепа след операция и по време на лечение. Тази година имаме и нов локален продукт - елегантен дамски шал. Той се предлага в 3 различни десена, с които всяка дама ще може не само да прояви своята доброта, но и да намери за себе си или за свой близък човек онзи продукт, който ще й помогне да се чувства още по-красива.

- Довършете изречението: "Ден без прегръдка".

А.Б.: Е напълно загубен ден.

Б.Г.: Е ден без обич и топлина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай