Троянска война в Галевград

Николай Радев починал 45 минути след пронизването в корема, ножът обаче липсва

Троянска война в Галевград | StandartNews.com

Дупница. Един от най-близките хора на бегълците от правосъдието "Братя Галеви" намери смъртта си след кървава свада заради красавица.

 

27-годишният Николай Радев-Отвертката бе наръган с нож в заведение в Дупница във вторник вечерта. Мелето с ножове се разигра около 21 часа. Мъжът почина в местната болница 45 минути по-късно. Лекарите се опитали да го спасят, но Радев бързо изпаднал в клинична смърт заради силна кръвозагуба.

 

Заради убийството са арестувани най-известният зъболекар в Дупница д-р Владимир Карастоянов и двамата му синове - 46-годишният анестезиолог Николай и 39-годишният Иван. Към сряда вечер обаче все още не е ясно кой от тримата е нанесъл смъртоносния удар с нож. Самото оръжие на престъплението също не е намерено, макар полицаите да претършуваха сантиметър по сантиметър джипа "Мерцедес" на Владимир Карастоянов.

 

Свадата в заведението "Колата", любимо на Братя Галеви, започнала заради внучката на 68-годишния Владимир Карастоянов. 20-годишното момиче носи името на дядо си, освен това наследила и неговата професия. Отвертката от доста време задявал красивото момиче, слухове дори твърдят, че са били за кратко и гаджета. Напоследък обаче на студентката Владимира не й било до Николай Радев. Той обаче не обичал някой да му отказва, затова продължавал да й досажда. Владимира се оплакала на баща си Николай. Той разговарял с младия си адаш по телефона, след това се уговорили да се видят в кафенето "Колата". На срещата Карастоянови отишли в пълен отбор, макар според градската мълва бащата на Владимира да бил на разположение същата вечер в болницата като анестезиолог.

 

Най-вероятно реплика на Отвертката, че Владимира е луда по него, вбесила мъжете. След това започнал бой, при който биещите се счупили дебела около половин сантиметър витрина на заведението.

 

"Нищо няма да кажа, макар че бях тук и видях всичко. Забранявам ви да снимате", коментира днес пред "Стандарт" управителката на заведението. По обед днес полицаите току-що бяха приключили втория оглед на местопрестъплението, а служителите метяха стъклата и ги събираха в метална кофа.

 

"Стана това, което отдавна трябваше да стане, Николай е толкова мирен човек, представете си какво му е било, за да отиде да защитава по този начин дъщеря си", каза за "Стандарт" съседката на зъболекарската фамилия.

 

Тепърва полицаите ще се опитат да установят кой е нанесъл смъртоносния удар. Прокуратурата повдигна и срещу тримата обвинения за предумишлено убийство. Задържани са за 72 часа и още днес ще бъде внесено искане за постоянен арест.

 

Викали на зъболекаря Свадата

 

Докторът не взимал пари от пенсионери, бил против дупнишките барони

 

Прякорът на дядото на красивата Владимира д-р Владимир Карастоянов бил Свадата, разкриха дупничани. Викали му така не заради характера му, а защото често надигал глас по заведенията срещу социални несправедливости. Навремето, преди 10 години, всяка сутрин обичал да си купува всички вестници. Отивал в "Заведението на Били" и четял и коментирал на глас. "Открай време е против властта на Галеви в общината и общинския съвет", казват местните.

 

През 2005 г. дори се опитал да влезе в общинския съвет, но го сложили много назад в листата на НДСВ и не успял да стане част от градския парламент.

 

Сред пациентите си Владимир Карастоянов е известен като Д-р Златни ръце. Започнал от нулата, направил собствен кабинет на гола поляна. За седем години безотказен труд и с помощта на семейството си построил частна клиника. За него твърдят, че никого не е върнал в какъвто и да е час от денонощието, независимо дали има пари в джоба си. Лекувал пенсионерите или на най-ниски цени, или безплатно.

 

Големият син на Владимир е анестезиолог в местната общинска болница. По-малкият Иван пък обича да влиза в свади по дискотеките. Затова баща му го изпраща в САЩ. "Карах тирове 7 години, след това въртях геврека в Канада", разказва той. Фен е на марката БМВ, макар да кара "Кадилак".

 

Шефът на болницата Любомир Таушански: Засегнали са голяма артерия

 

Най-вероятно ударът в корема е засегнал голям кръвоносен съд. Поради това за кратко време Радев е изгубил много кръв. Това заяви за "Стандарт" шефът на общинската болница в Дупница Любомир Таушански. Той опроверга слуховете, че бащата на Владимира - анестезиологът Николай Карастоянов, бил поставил упойка на Радев. "Карастоянов не е бил въобще в болницата. Той е бил само на повикване. Освен това никаква упойка на намушкания не е слагана, защото той просто не е стигнал дотам да му се прави подготовка за операция", заяви Таушански. Според него лекарите са направили всичко възможно да спасят жертвата, но кръвозагубата се оказала фатална.

 

Според лекари от частната болница в града обаче, фатално за бившия бодигард на Галевите било, че бил откаран в Бърза помощ, а не директно в болницата. Според тях в Бърза помощ нямало никакви анестезиолози, а в общинската болница липсвала действаща реанимация.

 

Аутопсията на Николай Радев се прави в Съдебна медицна в Кюстендил, но резултатите все още не са готови.

 

Отвертката ходел 2 пъти месечно в Дубай

 

Съдеха го за побои над приятелката си Милена Очкова, счупил челюстта на свой враг

 

Николай Радев-Отвертката е бил връзката на Братя Галеви с България. Той заедно с личния телохранител на Пламен Галев и Ангел Христов Георги Градевски-Конана летели по 2 пъти на месец до Дубай. Двамата били подозирани от ДАНС, че участвали в прехвърляне на капитали от страната ни към банки в арабския свят.

 

Отвертката официално се водел безработен. От месеци мълва разнася, че Братя Галеви се крият в Дубай.

 

Младият мъж е регистриран в криминалните сводки най-вече с хулиганските си прояви. През януари 2013 г. Отвертката пребил Димитър Христов пред дискотека "Континентал" в Дупница. Отвертката имал зъб на Димитър и на излизане от дискотеката го срещнал и започнал да го налага. От юмручните му удари Димитър Христов е с хематоми по тялото и съмнение за счупена челюст. Отвертката бил задържан за 24 часа.

 

По същото време срещу Радев тече дело за нанасяне на средна телесна повреда на приятелката му Милена Очкова. На 28 юли 2012 година здравенякът засякъл с личното си "Ауди" бившата си приятелка Милена Очкова, която пътувала с БМВ-то си по улица "Патриарх Евтимий" в Дупница. Тя била принудена да спре и тогава Радев се нахвърлил върху нея и я набил, ритал по колата и огънал ламарините й. Тогава приятелката му лежа в частната болница в града с комоцио. Срещу Николай Радев тръгна дело за средна телесна повреда, нанесена на Милена Очкова.

 

Убитият във Фейсбук: Мъжете могат да са боклуци за едни, съкровища за други

 

"Мъжете могат да бъдат боклуци за някои жени, а съкровища за други! Зависи от вас, момичета". Картинка с този надпис е споделил във фейсбук Николай Радев-Отверката 15 минути преди да бъде убит в 21.15 часа във вторник. Гардът на Братя Галеви често посещавал кафе клуб "Колата", където е станал инцидентът. Няколко минути преди скандала Отвертката сърфирал в социалната мрежа през телефона си. През целия ден днес негови приятели пускаха жалейки на профила му.


"RIP bratko !!! Shte ostanesh zavinagi v sarcata ni !!!", пишат на стената приятелите му. Повечето дори са променили профилните си снимки в социалната мрежа с тази на убития или с жалейки. Мнозина споделят тъжни състояния, а няколко девойки дори обявяват, че са готови да се самоубият, за да последват Отвертката в отвъдното.

 

Красавицата учи чак във Варна

 

За голяма радост на дядо си 20-годишната Владимира поела занаята на дядо си - зъболекарството. Момичето кандидатствало в София през 2012 г. но изкарало оценки 4 по химия и 3,21 по биология. Приели я обаче в Медицинския университет във Варна, където записала специалността дентална медицина.

 

Красавицата събирала погледите в Дупница, макар съучениците й да не я долюбват заради фриволното й поведение и скъп начин на живот.

 

"Знаем, че е студентка в София. Възможно е след Варна да се е прехвърлила да учи в столицата", заявиха пред "Стандарт" нейни съученички.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай