Трите дестинации, по които БГ туристите полудяха

Какво се случва с настъпването на пролетта

Трите дестинации, по които БГ туристите полудяха | StandartNews.com

Отново дойде времето на пътуванията и рацдвижването вече е сериозно.

Настъпилият официално пролетен сезон се оказва най-предпочитаният за резервиране на почивки и екскурзии, особено ако става въпрос за пътуване до европейски дестинации. Това сочат и данните на онлайн туристическата агенция Vola.bg, която стъпи на българския пазар през септември миналата година.

По повод официалното настъпване на астрономическата пролет, платформата споделя и кои са най-популярните дестинации за българите този сезон.

Милано, Рим и Барселона са топ 3 най-предпочитаните дестинации за градска почивка за българските туристи. Българите предпочитат да пътуват до топли дестинации из Европа с настъпването на пролетта.

Както може да се предположи, Италия отново е дестинацията, до която ще летят най-много хора тази пролет. С благоприятните си метеорологични условия, красиви старинни градове, множество забележителности и едни от най-ниските цени за полетите, неслучайно държавата заема първо място в класацията на Vola.bg с близо 25% от резервираните полети тази пролет.

След това се нареждат Испания с над 10% резервирани полети до Барселона и Мадрид, а на трето място остава Великобритания, като малко над 6% от туристите този сезон ще пътуват до Лондон.

Колко струват полетите до най-популярните европейски дестинации тази пролет?

Най-изгодната дестинация през пролетните месеци е Копенхаген на цена от 29 Евро на човек, а след него следват Бари и Брюксел с цени на билетите от 30 Евро на човек.

Освен това българските туристи могат да се насладят на дестинации като Базел, Женева, Милано, Пафос, Будапеща и Лондон с полети под 40 Евро, както и да посетят Виена, Малта, Катания, Стокхолм, Венеция и Неапол с по-малко от 50 Евро за полет на човек, пише Флагман.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Иванова
преди 1 месец

Интересна тема, но не е лошо да си пускате спелчек (рацдвижването) :-)

Откажи