Тренчев: Тенденциите в икономиката са силно тревожни

Тренчев: Тенденциите в икономиката са силно тревожни  | StandartNews.com

Кърджали. "Тенденциите в икономиката и по-конкретно в сектора на енергетиката са силно тревожни. Кабинетът „Орешарски" направи много грешки и с назначението на Делян Пеевски, а сега и с решението за 10 % съкращение в администрацията. Повече от половин милиард лева е дефицитът в държавният бюджет", коментира в Кърджали президентът на КТ" Подкрепа" д-р Константин Тренчев. Той прогнозира, че може да се стигне до социално напрежение заради неплатени заплати в енергийния отрасъл и в сектор „Напоителни системи".

„Правителството не може да бъде свалено, защото продължаващите протести остават политически. Това може де се случи, ако те прераснат в социални", коментира още синдикалният лидер.

Тренчев се обяви за продължаване мораториума върху продажба на земеделските земи на чужденци и след 1 януари 2014 година. По думите му на България е необходима също нова конституция, защото сега действащата и съдебната система, и президенската институция не могат да работят добре.

Президентът на КТ „Подкрепа" връчи официално в Кърджали сертификати на близо 100 души, преминали успешно курсовете „Социални умения и лидерство" и „Трудови и осигурителни права" . Обучението е проведено в рамките на проект „Подкрепа за достоен труд" по ОП „Развитие на човешките ресурси"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай