Тръгват търгове за ремонти с европари

Тръгват търгове за ремонти с европари | StandartNews.com

До няколко дни ще стартират търговете за ремонт на 238 километра второкласна пътна мрежа у нас. Финансирането на обновяването ще става с европари по ОП "Региони в растеж". Сред шосетата, които ще бъдат рехабилитирани, са близо 43 км от прохода "Петрохан", на близо 30 км от пътя между Добрич и Варна, над 17 км от трасето от Враца към пещерата Леденика, 27 км от пътя Севлиево - Габрово, лизо 12 км от пътя Плевен - Ловеч, 10 км от пътя Пловдив - Асеновград.

Още 170 км пътища втори и трети клас пък ще бъдат ремонтирани със средства по програмата "Транзитни пътища V" през тази година продължава основният ремонт на над 170 км второкласни и третокласни пътища. Голяма част от проектите, които ще бъдат ремонтирани, се намират в Северна България, която досега изоставаше по отношение на пътната инфраструктура. Сред тях са Шумен - Върбица, Смядово - Велики Преслав, Камчия - Съединение и други.

Естествено, пътната агенция няма да изостави и работата по изграждане на нови основни отсечки и продължаване на строителството на магистрали. Работи се усилено по подготовката на всички проекти, така че при наличие на финансов ресурс да започне изграждането им, подчерта преди дни шефът на ведомството инж. Лазар Лазаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай