Топ съвети как да защитим кожата от студа

С няколко лесни стъпки

Топ съвети как да защитим кожата от студа | StandartNews.com

Здравето на кожата може да нарушено през студените месеци, но за щастие експертите дадоха някои препоръки как да я поддържате здрава и сияйна дори при спада на температурата и настъпването на екстремни студове, пише Fox News.

Д-р Дейв Райли, изследовател в областта на грижата за кожата, подчертава важността на поддържането на нейното здраве през зимния период.

За разлика от влажното лято, зимата носи сух въздух, който прави кожата податлива на сухота, тъпота и чувствителност. За да се борите с това, поддържането на кожата ви хидратирана е от решаващо значение, пише glasnews.bg.

Райли предложи следните пет препоръки за грижа за кожата през зимата:

Хидратирайте кожата. Лесно е да си спомним необходимостта от пиене на вода през горещите летни месеци, но през зимата често забравяме за това. В студено време реакцията на тялото към жажда намалява, защото се потим по-малко. Въпреки това е много важно да продължите да пиете вода през целия ден, за да останете хидратирани.

Помислете за витаминни добавки. Тялото ни естествено произвежда колаген, който е необходим за здрава и еластична кожа. Добавките с колаген могат да подобрят естествения блясък на кожата ви. Добавките с витамин D също са полезни през зимата, защото има по-малко слънчева светлина и телата ни произвеждат много по-малко витамин D по естествен път.

Продължете да използвате слънцезащитен крем. Ултравиолетовите лъчи на слънцето могат да увредят кожата и през зимата. Слънцезащитният крем с SPF 30 блокира около 97% от UV лъчите. Уверете се, че вашият слънцезащитен крем предпазва както от UVA, така и от UVB лъчи. UVA лъчите са вид ултравиолетова радиация от слънцето, която прониква дълбоко в кожата, причинявайки стареене и дълготрайни увреждания. UVB лъчите са друга форма на ултравиолетово лъчение, което засяга най-вече повърхността на кожата, причинявайки слънчево изгаряне и играейки основна роля в развитието на рак на кожата.

Овлажнител за кожата. Отоплението на къщата може да изсуши въздуха, което се отразява негативно на състоянието на кожата. Използването на овлажнител ще помогне за възстановяване на влагата. Хидратиращите маски за лице също са чудесен начин да поддържате кожата си хидратирана. Търсете съставки като мед, кисело мляко, авокадо и банан в състава на такива маски.

Не е необходимо да преразглеждате изцяло рутината си, но по-интензивната нощна рутина може да има голямо значение. Продукти като глицерин или смес от розова вода могат да се нанасят върху овлажнители, за да задържат влагата. Не забравяйте устните си – добрият балсам за устни е задължителен в арсенала ви за грижа за кожата през зимата.

Следвайки тези препоръки, ще помогнете на кожата си да остане еластична и сияйна през целия студен сезон, казва експертът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай