Топ 5 храни за горене на мазнини

Вижте ги!

Топ 5 храни за горене на мазнини | StandartNews.com

Редовните физически упражнения могат да ви помогнат да отслабнете, но контролираният хранителен режим е наистина ключов. Това не означава, че трябва да се подложите на драконовска ограничителна диета, за да постигнете целите си. Просто научете кои храни можете да добавите в менюто си по-често, за да ви помогнат да се отървете от нежеланите мазнини още по-бързо.

Ето 5-те най-добри храни, които изгарят мазнините и ще ви помогнат да отслабнете по сравнително бърз и естествен начин:

Папая

Способността на папаята да изгаря мазнините се дължи на храносмилателния ензим папаин, който помага за разграждането на някои захари и мазнини и помага за усвояването на излишните мазнини и захар в тялото ни. Освен това плодът е безценен помощник в битката с целулите и е богат на фибри, калций, желязо и витамин С. Проучванията показват, че ферментиралата папая, приемана като хранителна добавка, може да помогне за поддържане на физическото и психическото ни здраве, предава БГНЕС.

Ягоди

Калият и танините в ягодите ги правят диуретик, който трябва да ядем по-често, особено когато плодовете са пресни и сезонни. А поради високото съдържание на манган, който стимулира щитовидната жлеза, се смята, че ягодите имат ефект да изгарят телесните мазнини. Изследователите са установили също, че яденето на ягоди помага за регулиране на кръвната захар и може значително да намали усложненията при диабетици.

Броколи

Защо броколите са толкова добра храна в битката с излишните килограми? Можете да благодарите на високото им съдържание на фибри, които изгарят много енергия по време на храносмилането. Освен това, докато преминава през храносмилателния тракт, фибрите в броколите поглъщат токсините и мазнините в организма. те са отличен антиоксидант с високо съдържание на витамин С.

Ананас

Бромелаинът се съдържа главно в пресния ананас (не в консервирания) и е отличен противовъзпалителен, подпомагащ храносмилането и изгарящ мазнините ензим. Ананасът, произхождащ от Бразилия и Парагвай, е богат на манган, който подобрява метаболитната реакция на въглехидратите, аминокиселините и холестерола. Той съдържа и големи количества витамин С - най-мощният антиоксидант.

Зеле

Зелето е чудесна храна за стимулиране на метаболизма и подпомагане на загубата на тегло. Ето защо то толкова често се включва в диети и програми за детоксикация. Брюкселското зеле също е част от тази група храни, богати на витамини С и К и с високо съдържание на калций, който помага за намаляване на усвояването на глюкозата в кръвта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай