Тези 5 храни дръжте извън хладилника

Престоят им в хладилника намалява вкусовата им стойност

Тези 5 храни дръжте извън хладилника | StandartNews.com

Хладилникът ни е препълнен? Една голяма част от намиращите се в него продукти нямат място в него.

Така например слагаме в хладилника плодове и зеленчуци, за да ги запазим по-дълго свежи. Обаче дългият престой на минусови температури може да намали тяхната вкусова стойност.

Ето някои храни, които не е препоръчително да съхранявате в хладилника:

Лук и чесън
Студеният въздух ще ги изсуши и ще отнеме аромата им. Дръжте ги на хладно и тъмно място, където няма опасност да хванат плесен.

Домати
Ако престоят в хладилника, ще омекнат и ще изгубят вкуса си. Най-добре е да ги съхранявате на стайна температура (по възможност на пряка слънчева светлина). В случай, че вече са разрязани, е препоръчително да ги оставите в хладилника.

Пъпеш
Tук отново основен фактор е той да не бъде разрязан. Тук изборът е по-скоро въпрос на лични предпочитания, тъй като кората е достатъчно твърда и дебела, за да предпази плода от изсъхване.

Цитрусови плодове
Tъй като се отглеждат в мек климат, е безопасно да се съхраняват на стайна температура. Ако са разрязани, непременно ги поставете в кутия или ги увийте в специално фолио и ги дръжте в хладилника.

Авокадо
Най-добре е да се съхранява при стайна температура, ако не е напълно узряло. Ако вече е разрязано с нож, напръскайте го с малко лимонов сок и го поставете в хладилника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай