Тежка катастрофа между линейка и лека кола прати 4-ма в болница

Тежка катастрофа между линейка и лека кола прати 4-ма в болница | StandartNews.com

София. Линейка с пациент 15-годишно момиче катастрофира тежко в столицата късно снощи. Инцидентът се е случил близо до мола на бул. "Александър Стамболийски". Четирима души са ранени. 

Пострадалите са откарани в "Пирогов", като в най-тежко състояние е момичето, което е с фрактури на крайниците от друга катастрофа, както и на шофьора на линейката. По спешност в болницата са приети и лекарят и медицинската сестра, за да им бъдат направени изследвания. Шофьорът на лекия автомобил не е пострадал.

При сблъсъка линейката се е движела с включена светлинна сигнализация. Причините за инцидента се уточняват, но по всяка вероятност става въпрос за отнето предимство.

Към момента с опасност за живота е 15-годишното момиче, което е с множество травми, уточни директорът на болницата проф. Стоян Миланов пред Дарик. Тя има тежки увреждания на двата крака, счупване на таз и на лява предмишница, като се предполага, че тези травми са в следствие на първия пътен инцидент. Момичето в момента се намира в детската реанимация на болницата.

В "Пирогов" остава и шофьорът на линейката, който е с комоцио, а спешният лекар и медицинската сестра вече са освободени за домашно лечение. 

„Това е поредният инцидент, който доказва, че това джигитстване по улиците на София трябва да спре веднъж завинаги", коментира директорът на Пирогов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай