Терез и Масуд от Разград - 2 г. по-късно

Те вече не са онези малки сладки беззащитни лъвчета, които ти се иска да сграбчиш и нацелуваш, а големи и свирепи лъвове

Терез и Масуд от Разград - 2 г. по-късно | StandartNews.com

Помните ли двете малки сладки лъвчета, които бяха спасени от зоопарка в Разград, а после с огромните усилия на природозащитници бяха избавени и от участта да останат в порутения зоокът в Пазарджик? Операцията по спасяването на Терез и Масуд бе дълга и трудна, след протестите се стигна и до намеса на държавата от най-високо ниво, а през февруари 2018 г. малките големи котки успешно стигнаха до спасителния център "Фелида" в Холандия.

Две години и половина по-късно Терез и Масуд живеят пълноценен живот. Само че вече не са онези малки сладки беззащитни лъвчета, които ти се иска да сграбчиш и нацелуваш, а големи и свирепи лъвове.

От спасителния център "Фелида" публикуваха снимки на котките в първите дни на 2020 г. Природозащитниците казват, че при тях се наблюдава нещо много нехарактерно за мъжките лъвове - изключително близки са и са неразделни. Лидер е Терез, а Масуд го следва навсякъде по петите. "Това е истинска братска обич и отдаденост", пишат от спасителния център "Фелида".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай