Тениски на Уолтия и Гришо на търг за болно дете

Тениски на Уолтия и Гришо на търг за болно дете | StandartNews.com

Хасково. Аксесоари на две от най-големите звезди на Хасково през последните години - тенисистът Григор Димитров и баскетболистката американка Уолтия Рол, бяха продадени на благотворителен търг в областната администрация.

Народни представители, местна власт и бизнес наддаваха на търга, който е част от Коледния базар, който се организира за шеста поредна година от областния управител на Хасково със съдействието на местния Инспекторат по образование.

Срещу сумата от 300 лева тениската на Гришо стана собственост на кмета на Димитровград Иво Димов. Той си тръгна и с баскетболна топка с подписите на състезателите и треньорите БК Хасково 2012, които са лидери в женската лига, за която плати 500 лева.

Състезателен потник на Рол, която в момента се състезава в Минесота, стана собственост за сумата от 400 лв. на безнесмена от Хасково Станко Петров.

Народният представител от ГЕРБ от Хасково Евгения Ангелова пък игра в търга срещу председателя на Общинския съвет на Димитровград Стефан Димитров за детски баскетболен спортен екип, предоставен за благотворителната кауза отново от женския баскетболен отбор. Депутатката се пребори за екипа и го взе за 500 лева.

Сумата от търга и базара ще отиде тази година в помощ на 4-годишния Александър Господинов от Димитровград. Момчето страда от детска церебрална парализа, правена му е вече една операция, след която лекарите дават големи шансове да проходи. Предстоят обаче още няколко медицински интервенции в Китай, за да се сбъдне мечтата му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай