Telegram стана най-изтегляното приложение

Общият брой на изтеглянията на Telegram за изминалия месец е 63 млн.

Telegram стана най-изтегляното приложение | StandartNews.com

В средата на януари група активисти заведоха дело срещу "Епъл", настоявайки компанията да свали чат приложението Telegram от магазина си, като обещаха подобна участ да застигне и "Гугъл".

Въпреки това пазарът реши и особено на фона на проблемите с другите пазарни участници, платформата се изстреля до първата позиция по изтегляния за миналия месец, предаде Zero Hedge.

Един от двигателите на това изстрелване беше Илън Мъск, който в началото на януари туитна "Use Signal" ("Използвайте Signal"), което подтикна много потребители към Telegram и чат приложението Signal, припомня money.bg.

От друга страна, WhatsApp беше изправен пред скандал заради промени в общите правила, което доведе до отлив на потребители заради опасения за личните им данни, като те се насочиха най-вече именно към Telegram.

Така само седмица след поста на Мъск, броят на активните потребители на Telegram нарасна до над 500 млн., покачване от 25 млн. от които само в рамките на три денонощия, като половината от този растеж е движен от изтеглили приложението в Азия и Европа.

А след края на месеца от класацията на Sensor Tower става ясно, че Telegram е най-изтегляното приложение, различно от игра, през януари, следвано от TikTok, Signal, Facebook и WhatsApp.

Общият брой на изтеглянията на Telegram за изминалия месец е 63 млн., което означава, че само през януари потребителите на приложението са се увеличили с почти 20%, а ръстът в сравнение с януари 2020 г. е от почти четири пъти.

"За последните 7,5 години ние винаги сме защитавали сигурността на нашите потребители и постоянно подобряваме качеството на приложенията си", каза основателят на Telegram Павел Дуров.

"Някои потребители ни харесват заради неограничения размер на облачното ни пространство, други заради синхронизацията с външни платформи, а трети харесват отдадеността на Telegram към сигурността и защитата."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай