Търсят връстник на Георги за убийството (ОБЗОР)

Търсят връстник на  Георги за убийството (ОБЗОР) | StandartNews.com

Камери издали младежа, заподозреният няма криминално досие

Младеж, за когото се предполага, че е свързан с убийството на 16-годишния Георги, търси полицията. На 2 юни по обяд момчето беше намушкано смъртоносно в Борисовата градина.

Криминалистите се опитват да идентифицират самоличността на заподозрения, съобщи БНТ. Знае се само, че младежът е на видима възраст, близка до тази на убития. Подозренията на полицаите са паднали върху конкретното момче след внимателен анализ на записи от видеонаблюдението до мястото на инцидента.

Криминалистите са анализирали и записи от камери на частни имоти в района на убийството, както и на камери от метростанцията при Националния стадион. Заподозреният като външни белези и поведение, което се наблюдава от записите, съвпада с изготвения от психолози профил на евентуалния убиец на Георги. Той няма криминално досие, не е познат на полицията.

Междувременно психологът Младен Владимиров заяви, че 16-годишното момче не е било убито от хулигани. "Те искат да манифестират това, което са направили, и не правят нещо, което после да не могат да го разкажат", заяви той пред Нова тв. Според експерта версията, че нападателят е бил футболен фен, щеше да е по-вероятна, ако момчето беше ударено с бокс или с палка.

"Ако беше грабеж, едва ли щяха да му оставят телефона да се обади. Едното пробождане ме кара да мисля, че е с идеята просто да се предпазиш в момента", коментира Владимиров.

Психологът Младен Владимиров обясни, че хората, които носят оръжие, го правят, за да се предпазят: "Това са хора с ниска самооценка. Обикновено удрят в гръб. Такива хора се страхуват от директен сблъсък. Друг случай, в който се носи оръжие, е, ако имаш куче и трябва да го защитиш, ако то бъде нападнато от друго куче".

Аплодисменти до ковчега

Геш, ще бъдеш завинаги в сърцата ни, няма да те забравим. Това казаха след поклонението на Георги неговите близки. Роднини, приятели и съученици се поклониха пред тленните му останки в столичната църква "Св. Георги". Над 400 души го изпратиха в последния му път с аплодисменти. Георги беше в бял ковчег, облечен с фланелка на германския национален отбор по футбол. Четирима свещеници отслужиха опелото. Специално за случая пристигна патриаршеският викарий и председател на храм-паметника "Свети Александър Невски" епископ Тихон. Той сподели, че по свое желание е дошъл, за да участва в поклонението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай