Търсят виновни за паметника на Апостола

Търсят виновни за паметника на Апостола | StandartNews.com

София. Разследване за кражбата от паметника на Апостола ще нищи дали полицаи не са си свършили работата и дали някои от орнаментите вече не са продадени или претопени.  Днес зам.-министърът на културата Велислава Кръстева изпратила две писма - до Националната полиция и до СДВР. С тях тя настоява да се разнищи дали има полицаи, които не са си свършили работата.

Поводът е поругаването на паметника на Апостола в столицата. В продължение на няколко дни крадци поетапно задигат на части орнаменти от монумента. Заради това общината и Министерството на културата ще трябва да намерят пари за възстановяването на липсващите орнаменти.

Междувременно от 112 съобщиха, че на 24 октомври не е имало сигнал за поругаване паметника на Васил Левски.
Кръстева иска още група от инспектори от Министерството на културата и полицаи да правят съвместни проверки на паметниците у нас, научи още "Стандарт". Това ще стане по италиански модел. В сряда на посещение у нас беше делегация от италиански карабинери, които се срещнаха с Кръстева и екипа й. Те разказаха как се действа при подобни случаи на Ботуша и посъветваха българските си колеги да постъпят по същия начин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай