Тамплиерите ще отбележат 900 г. от създаването на Ордена

Тамплиерите ще отбележат 900 г. от създаването на Ордена | StandartNews.com

Разград. Рицарите тамплиери се готвят да отбележат годишнината от създаването на Великия си Орден, който в началото на 2018 година ще навърши 900 години.

Инициативите на Великите приорати от всичките 24 страни, където работи организацията ще отдадат почит и на делото на Великия рицар Жан дъо Моле, изгорен от Инквизицията преди 700 години. Това съобщи Великия проир на рицарското братство в България Румен Ралчев, по време на събора на Командерията „Свети Андрей Първозвани", която работи в Разград под ръководството на кмета на града Денчо Бояджиев.

Конкурс за детска рисунка „Рицарят преди и сега" , адресиран към децата от първи до дванайсети клас ще е една от националните прояви, която вече стартира в Разград. Всяка от командериите у нас ще представи за журиране 10 от най-добрите работи на малките художници,с които в началото на следващата година ще бъде подредена изложба в София. Първите трима призьори ще получат годишна стипендия от Ордена. Кнкурсът ще има четири издания и така до началото на юбилната за таплиерите 2018 година финансова подкрепа от рицарското общество ще са получили 12 млади творци, съобщи Великия приор Ралчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай