Тамплиери откриват Галерия 900

Тамплиери откриват Галерия 900 | StandartNews.com

Картини и скулптури на български творци тамплиери привличат от днес ценителите. Великият приор на Велик Приорат България Румен Ралчев тържествено ще пререже довечера лентата на новата "Галерия 900".

"Европейска графика XVXX век" e тематичната изложба от творби с историческа и религиозна тематика, която ще бъде открита на ул. "Богатица" 10. 78 картини и пластики представят сюжети от Стария завет, сътворението на света, Адам и Ева, Ноевия ковчег, Притчите Соломонови, Новия завет, Страстите Христови и др. т.н. Посетителите ще видят пластики на проф. Милан Андреев, Спас Киричев и Димитър Рашков.

Галерията е постоянно действаща. Тя е част от инициативите, посветени на 900-годишнината от основаването на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим. Кулминацията на тържествата и заключителната церемония ще се състоят през 2018 г. В "Галерия 900" периодично ще бъдат представяни авторски творби - художествени и скулптурни произведения от колекциите на членове и симпатизанти на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим. Целта ни е "Галерия 900" да се превърне в едно от ключовите средища в културния живот в София, в нея периодично ще представяме тематични изложби, каза за "Стандарт" Ралчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай